Image

Εργαστήρια - Παράλληλες Δράσεις

Image

Μουσικοθεατρικό εργαστήρι: SAPIENS | Η ιστορία του ανθρώπου (Dulcinea Compania)

ημ/νία: 17-20 Ιουλίου | σύνολο ωρών: 18 | απευθύνεται σε: παιδιά και εφήβους

«Οι αρχαίοι άνθρωποι αγαπούσαν, έπαιζαν, συνδέονταν με στενή φιλία και ανταγωνίζονταν με στόχο το κύρος και την εξουσία –το ίδιο όμως έκαναν και οι χιμπατζήδες, οι μπαμπουίνοι και οι ελέφαντες. Δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.

Κανείς, και πολύ παραπάνω οι ίδιοι οι άνθρωποι, δεν είχε την παραμικρή υπόνοια ότι οι απόγονοί τους θα βάδιζαν μια μέρα στο φεγγάρι, θα διασπούσαν το άτομο, θα κατανοούσαν το άτομο και θα έγραφαν βιβλία ιστορίας».

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσικοκινητική και θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, που βασίζονται κυρίως στο θέατρο του καταπιεσμένου (Augusto Boal), τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της γέννησης του ανθρώπου, τη σχέση του με τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου και την επιβολή του πάνω στη Φύση. Το εργαστήρι στοχεύει στη βιωματική επαφή με τις έννοιες του κοινωνικού συστήματος, της συλλογικότητας και της ενσυναίσθησης, με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και της σύνδεσης με το φυσικό περιβάλλον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα υπάρχει ζωντανός μουσικός αυτοσχεδιασμός, ενώ θα δημιουργηθούν πρωτότυπα μουσικά μοτίβα, μαζί με τα παιδιά

Εισηγητές: Μαργαρίτα Κούτοβα, Κώστας Χατζηγεωργίου (Dulcinea Compania)

Βοηθός εργαστηρίου: Αλέξανδρος Καλτζίδης

Κόστος: 50 ευρώ 

Ωράριο: Δευτ.-Τετ.: 11.00-14:00 & 17:30-19:30, Πεμπ.: 11.00-14:00 & στις 20:00 παρουσίαση του τμήματος


Μαργαρίτα Κούτοβα:

Aποφοίτησε το 2015 από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση υποκριτικής-σκηνοθεσίας. Το 2021 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της υποκριτικής στο ΑΠΘ. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη με το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου και Εταιρότητα, σε παραστάσεις των Νίκο Σακαλίδη, Θωμά Βελισσάρη, Μελίνας Γαρμπή, Άννα-Μαρία Ιακώβου κ.α. Συμμετείχε στην μουσική θεατροπαιδαγωγική παράσταση Avanti Maestro που παρουσιάστηκε σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Συνεργάστηκε επίσης ως θεατροπαιδαγωγός στα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα του MoMus, μουσείου σύγχρονης τέχνης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός.


Κώστας Χατζηγεωργίου:

Aποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου το 2015, με υποτροφία για το 1o έτος φοίτησης. Υπήρξε μέλος του Θεάτρου Εταιρότητα και ιδρυτικό μέλος της Monstrare Art Group και της Dulcinea Compania. Συμμετείχε ως ηθοποιός σε σκηνοθεσίες των Θωμά Βελισσάρη, Νίκο Σακαλίδη, Δημήτρη Σακατζή, Κάρμεν Ρουγγέρη, Hippo theatre group (παραστάσεις στην Ελβετία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία), Ντίνα Σταματοπούλου, Μελίνα Γαρμπή, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Βίκυ Φραγκούδη με στόχο το παιδικό, εφηβικό και ενήλικο κοινό εξίσου. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο εργαστήρι της Ευτυχίας Καβαλίκα (Πλειάδες), σεμινάρια υποκριτικής, studio και εργαστήρια των Ευριπίδη Λασκαρίδη, Θωμά Βελισσάρη κ.α. Ως αυτοδίδακτος μουσικός εδώ και 10 χρόνια έχει αναλάβει πολλαχώς τη μουσική σύνθεση και ερμηνεία της μουσικής για θεατρικές παραστάσεις. Από το 2018 ίδρυσε με τον Γιώργο Βραχνό το μουσικό σχήμα Familie Lautari.